“Jeg tegner, når jeg skriver”

bog_tegner-skriver_1_18feb15bog_tegner-skriver_3_18feb15To opslag fra bogen

Jeg har endelig fået fat på en bog, som jeg har ønsket mig meget længe. “Jeg tegner, når jeg skriver” er elleve tegneres dagbogsblade fra en uge i maj 2013. Det er ikke deres private dagbøger forstås, men dagbøger lavet specielt til denne antologi for forlaget Aben Maler.

Mine skitsebøger har altid været et samsurium af ord og tegninger. Noteringer om hvor jeg var og hvad jeg tænkte. Hvilke historier der opstår omkring mig, mens jeg tegner. F.eks. sad jeg engang i Tivoli og tegnede rådhustårnet. Jeg sad på en bænk og bag mig var gadeniveauet lidt højere, så folk kunne stå og kigge ned på min skitsebog. Pludselig siger en kvinde bag mig “Nej, prøv og kom og se! Hun tegner rådhustårnet. Se hun bruger sådan nogle farveblyanter, og så kommer hun vand på. Og så bliver det ligesom vandfarve. Er det ikke smart?!” Sønnen: “Jeg synes altså ikke det ligner rådhustårnet!”. “Jooo det gør det da” siger moren lidt panisk. “Ej det synes jeg altså ikke!” Tak for den, møgunge! Sådan nogle episoder ryger lige ned i skitsebogen og små tegninger bliver til små historier. (Nogle af dem mere opbyggelige end den her) Anyways, jeg tegner også når jeg venter. På besøg, på cafè, på boarding. Faktisk tegner jeg ret meget når jeg venter på boarding… Måske fordi jeg er panisk ræd for at flyve. Så er det fint at kunne berolige sig selv med lidt skribleri. Holder også meget af at lege med typografi i skitsebogen.

boardingHar du set nærmere på min tegningen til venstre, må jeg hellere afkræfte – jeg skal ikke være Falck medarbejder. Har bare ret meget respekt for mennesker, som er gode til mennesker. Ligesom jeg har meget respekt for mennesker som er godt til tusher! Rigtig fin bog her fra Aben Maler.

 

“Jeg tegner, når jeg skriver”
Forlaget Aben Maler

Posted in Inspiration and tagged , , .