Graphic recording

I al sin enkelthed er Graphic Recording kæmpe noter! Det er ikoner, nøgleord og illustrationer som tilsammen dokumenterer præsentationer, diskussioner på konferencer og møder. Det foregår real time og on location – for nu at bruge god dansk terminologi. Tegningen kan foregå både lavpraktisk på whiteboard/papir eller digitalt, hvor man f.eks. forbinder iPad med en storskærm eller simpelthen tegner under et videokamera, som projekteres på skærmen.

Formålet med Graphic Recording er trefold:

– Den skaber en fælles forståelsesramme, som sikrer at alle deltagere – uanset læringsstil – får rig udbytte af konferencen. Deltagere behøver ikke selv tage noter, men er fri til at engagere sig i diskussionen.

– Tegningen fungerer som en overskuelig, præcis og visuel dokumentation. Vi husker bare bedre i billeder og den digitale version af tegningen vil efterfølgende let kunne deles. Både som en reference mellem dem, der deltog i konferencen eller som videreformidling tilbage til hele organisationen.

– Graphic Recording en fantastisk måde, hvorpå du bringer kreativitet og humor ind i hjertet af en konference – noget som løfter stemningen ud af vanlig kontor modus, væk fra powerpointen og ind i en engagerende og innovativ proces.

Kært barn har mange navne og man vil også kunne støde på begreber som scribing, live drawing, sketchnotes og grafisk facilitering.

 

Eksempler på Graphic Recording:

 

 

3 typiske spørgsmål om Graphic Recording

Er der nogle emner, du ikke kan tegne til?

Nej egentlig ikke. Selvfølgelig kommer jeg ud for fagspecifikke emner og terminologi, som det kan være en god idé at læse om på forhånd. Men oftest kommer deltagerne også med forskellige forudsætninger og jeg synes det er fint, hvis tegningerne kan fungere som et samlende element. Som udgangspunkt er jeg jo bare en tusch med ører… Det er ikke op til mig at fortolke eller komme med vurderinger af det jeg hører. Jeg prøver at notere alle stemmer med lige stor værdi.

Hvad er det vanskeligste at tegne?

Det kan være rigtig svært at følge med i forkortelser! Når alle afdelinger, produkter og systemer refereres til med akronymer skal man holde pennen lige i hånden.
Personligt finder jeg det udfordrende, når emnerne kommer ind på menneskerettigheder og uligheder. Er dette temaer, der vil komme op på konferencen kan det være fint på forhånd at aftale, hvordan personlige historier bør visualiseres.

Hvordan får vi billederne efter konferencen?

Hvis jeg har tegnet på papir får i selvfølgelig originalerne – efterfølgende vil mange gerne hænge disse op i virksomheden. Derudover får i alle tegninger digitalt i en farvekorrigeret og lækker udgave. Jeg kan også hjælpe med at udvælge tegninger og sætte dem op til en plakat, folder eller nyhedsbrev. Her er mulighederne mange!

 

graphic recording